IMG_4626-2

Is dit het nou?

Nee, nee en nog eens nee! Want één; wanneer je je dit afvraagt wil je duidelijk meer. En twee; alles wat je zelf kunt 'bedenken' is zó beperkt. Pas als je open gaat staan en wel gaat doen wat je wil doen, je gaat laten horen en gaat laten zien, kom je te weten wat er echt mogelijk is. Ontdek dus wat je anders zou willen in je leven als je zou mogen kiezen (en dat mág je)! En dan is de vraag, wat houdt je tegen?

"Of dit het is? Nee, nee en nog eens nee!"

Je kunt je hele leven door kwakkelen, met je voet op je eigen rem. Je kunt je afzijdig houden van lastige vraagstukken en situaties die op je pad komen. Je kunt je mond houden op momenten dat je eigenlijk wil schreeuwen, of minstens een punt wil maken. Je kunt dingen mislopen omdat je jezelf niet laat zien of horen. Wat je hiermee 'wint' is je veilig voelen en weinig risico lopen om op je bek te gaan. Wat je echter misloopt is jezelf, wie jij in de kern bent en jouw potentie. En daarmee dus de potentie op een voluit leven. Maar hoe ga je nou toch dat hoekje om? Lees onder hoe ik dit ervaar en wat mijn tips zijn.

Lekker tegen die lamp aanlopen

Dat hoekje moet je ten eerste om wíllen gaan, je moet je er bewust van zijn dat het anders kan, en mag. Hier gaat vaak tijd overheen, soms moet je eerst 23 keer tegen de lamp lopen om je te realiseren dat jij zelf invloed hebt op de situatie. En ook dan kun je kansen op verbetering nog wegschuiven en de rug toekeren, om vervolgens wéér op dat punt te komen. We bewandelen allemaal een pad, en bij de een komt het punt van verder ontwikkelen of bewustwording eerder dan bij de ander. Ik bewandel mijn eigen pad, en dat doe ik steeds bewuster. Wat bewustwording en ontwikkeling mij brengen en hoe ik het ervaar is als volgt.

Stilstaan, acceptatie & vertrouwen, energie en doen

Stilstaan heb ik altijd een lastige gevonden. Ik ben meer van het druk doen en vooral druk zijn in mijn hoofd. Toch ben ik hier enige tijd op verschillende manieren mee bezig geweest. Ik ben geen adem-expert, maar weet wel dat bewust ademen veel invloed op me heeft. Dit is ontstaan in perioden van spanning of angst. Momenten waar ik echt even niets anders kon dan mijn ogen dicht doen en ademen naar mijn buik, puur om rustig te worden en bij mezelf te komen. Dit deed ik intuïtief en in feite noodgedwongen. Pas later was de behoefte daar om die plek in mijzelf, waar rust en vertrouwen te vinden zijn, door middel van meditatie op te blijven zoeken. En dit is ook bij mij nog steeds een proces van trial and error.

"Note to my thoughts; shut up!"

Het vertrouwen krijgen zit hem in het bewust worden van je gedachten, en ze een halt toe roepen. En dit kan alleen door bewust te ademen (meditatie). Zodra je ontdekt dat je gedachten de beren op de weg creëeren, heb je in feite een sleutel om dit om te draaien. Vanuit dat vertrouwen (in jezelf, dat het goed is zoals het nu is, dat je er stap voor stap op je eigen tempo wel komt) ontstaat energie en creativiteit. Het doemdenken, dat veel energie kost, wordt in feite verslagen door je vertrouwen. Het daadwerkelijk doen blijft tricky, want je gedachten blijven je uitdagen; zou je het nou wel doen? Dit vinden anderen super stom! Wie denk je wel niet dat je bent? Wanneer je hierin vastzit kun je niet overgaan tot actie. Als je je hier bewust van bent wordt het interessant. Bedenkt je eens hoe inspirerend jij het zelf vindt als anderen boven het maaiveld uitsteken. Of bedenk je juist dat jouw oordelende gedachten hierover ('ja hoor, die denkt echt dat 'ie alles is') slechts vanuit jouw eigen hang komen naar méér. Om je bewust te worden van hoe dit bij jou werkt, zul je op onderzoek uit moeten. Dit alles is en blijft een ongoing process. En dat is niet erg. Dit proces kun jij wel kickstarten en hiermee sneller in beweging brengen.

Start jouw avontuur!

Jouw energie kan al gaan stromen van kleine bewuste stappen in een ietwat andere richting dan je gewend bent. En soms moeten er eerst nog andere zaken uit de weg geruimd worden om dit vrij te maken. Hier kan ik jou bij begeleiden. Heb jij behoefte aan richting, helderheid, een klankboord of een spiegel? Ervaar je gedachten als 'is dit het nou?' We gaan stukje bij beetje onderzoeken wie jij bent en wat jij wilt, om zo steeds dichterbij een perspectief te komen waar je je op kan verheugen. Vraag via de roze button hieronder een gratis call aan met mij. Ik spreek je graag.

Klik hier voor meer informatie over lifecoaching bij mij.